Naptár
Diavetítő

 

Hétvégén, azaz jan.19-én vasárnap Répcelakon (HU) jártunk a 2. alkalommal megrendezett Répcelak Kupán. A versenyre 11 klub 2 ország 170 versenyzője jött el. A Seishin Karate Klubot 27 fő képviselte. A csapatot elkísérték a szülők, három edző Kocsis László, Hupian Kristína, és Bödők Lóránt. Markovics János a klub vezetője bíróként tevékenykedett ezen a versenyen.
..

A verseny a legkisebbek küzdelmeivel kezdődött. A gyerekek közül Bakos Máté első helyezést szerzett, mind három bunyójában felülkerekedett az ellenfelein, és az utolsó bunyóban szépen fejbe is rúgta az ellenfelét. Trenčík Erik is nagyon szépen bunyózott. Sajnos az első bunyójában 2pontal alul maradt, de a második bunyójában már győzött,így a dobog második fokára sikerült felállnia. Vígh Lara kiválóan bunyózott az első két küzdelmét simán nyerte, sajnos a döntőben alul maradt a nagyon harcias ellenfele ellen második lett. Markovics Áron az első küzdelmét egy ponttal nyerte, majd a másik kettőben alul maradt egy ponttal, így harmadik lett. Varga Dóra első két küzdelmét simán nyerte, két ippont is szerzett, az egyiket fejrúgással, a másikat mae gerivel. A döntő küzdelmét ő is elveszítette második lett.  Karika Rebeka mindkét küzdelmét simán nyerte, így megérdemelten lett első. Kósa Tamás kiválóan kezdett az első ellenfelét le K.O.-zta. Majd hozta a másodikat is, a harmadikban klubtársával szemben egy ponttal maradt alul így második lett. Klubtársa Szabó András három győztes mérkőzéssel álhatott fel a dobogó legfelső fokára. Demeter Virág Orsolya kiválóan küzdött mindkét mérkőzését simán nyerte így megérdemelten lett első.

A serdülőink idén először bunyóztak új szabályrendszerben. Testpajzsos full kontaktban próbálhatták ki magukat. Cserepes Zoltán első bunyójában szépen teljesített, de az utolsó másodpercben fejbe rúgták így sajnos alul maradt. Második bunyójában szépen megcsinálta az edzői utasításokat és bírói döntéssel nyert. Harmadik bunyóban klubtársával Markovics Ádámmal bunyózott aki kétszer fejbe rúgta,így Zoltán 3.helyezést ért el. Markovics Ádám nagyon szépen bunyózott az összes küzdelmében fejbe rúgta az ellenfeleit, így a megérdemelt első helyett szerezte meg.  Szabó Bálintnak két bunyója volt mindkettőt bírói döntéssel nyerte. Második bunyóban a csapattársával, Lovász Miklóssal harcolt, itt mindkét versenyző jól teljesített, bírók Bálintot találták harciasabbnak, így őt hozták ki győztesnek. Miki mindkét bunyójában szépen teljesített,de sajnos alul maradt,így a harmadik helyezést sikerült megszereznie. Bohos Szilárd a nehézsúlycsoportban első lett. Az első ellenfelét fejbe rúgta és leütötte gyomorra. Második bunyóban a csapattársával Győri Gergő Bencével bunyózott, akit szintén megvert bírói döntéssel.  Bence az első bunyójában sokkal, nehezebb ellenféllel bunyózott, de szépen megcsinálta a leforgásokat de nagyon erős volt az ellenfele, 2perc után bírói döntéssel alul maradt,így a dobogó harmadik fokára álhatott fel. Fodor Gergő könnyű súlycsoportban mindkét bunyójában alul maradt. Így harmadik lett.

A full kontaktosoknál nem túl szerencsés sorsolás folytán Zsófi és Vivi együtt kezdett. Mindkettőjüknek ez volt az első full kontaktos bunyója, ennek ellenére remekül helyt álltak. Jól bunyóztak, végül Vivi egy fejrúgással nyert. Majd Adrián következett, aki 30 másodpercen belül győzött gyomorütéssel. Őt Zsófi követte, aki szépen hozta a mérkőzést. Itt már felszabadultabban tudott verekedni, győzött is egy fejrúgással második lett. Majd Nikolas következett, aki kemény ellenfelet talált, de sikerült felül múlnia egy fejrúgással. Majd Vivi következett, ő is sokkal jobban bunyózott, mint az elsőben, és neki is sikerült fejrúgással győznie így megérdemelten lett első. Majd megint Adrián következett, aki kiválóan oldotta meg a küzdelmet, ő is fejrúgással győzött. Majd következett a döntő Adrián, és Nikolas között. Mindketten jól bunyóztak végül Adrián egy fejrúgással győzött. A felnőtteknél Szabó Norbert kiválóan betartotta az edzésen gyakoroltakat, és ipponnal győzött 30 másodperc alatt, így első lett. Varga Máté az ifik között első 2bunyójában elveszítette. Viszont a harmadik bunyóban már felszabadultam bunyózott és egy gyomorrúgással ipponra rúgta le az ellenfelét, így Ő is a harmadik helyet szerezte meg.

Felnőtteknél Szabó Norbert 40másoderc alatt darálta le az ellenfelét. Elősször lerúgta combra majd ipponra ütötte le gyomorra. Nagy Róbert az első bunyóját bírói döntéssel nyerte sajnos a másik két bunyóban alul maradt, így harmadik lett.


Eredmények
1.helyezettek: Bakos Tamás Máté, Szabó Norbert, Markovics Ádám (Keszegfalva), Karika Rebeka (Dunaszerdahely), Bohos Szilárd, Szabó András, Szabó Bálint (Ekel) Demeter Virág Orsolya, Vígh Vivien, Bajcsi Adrián (Ekecs),


2.helyezettek: Trenčík Erik, Trenčík Nikolas (Keszegfalva), Vígh Lara (Nagymegyer), Varga Dóra, Kósa Tamás (Dunaszerdahely), Kovács Kata Zsófia (Ekecs),


3.helyezettek: Sáha Dominik, Fodor Gergő (Dunaszerdahely), Németh Bence (Ekel), Lády Dávid (Nagymegyer), Nagy Róbert, Varga Máté (Ekecs), Markovics Áron, Nagy Róbert, Lovász Miklós (Keszegfalva), Győri Gergő Bence, Cserepes Zoltán (Nemesócsa)

 

A csapat kiválóan teljesített! Mindenkinek gratulálunk. A következő megmérettetés Horvátországban lesz február.22-én.

Képek:

https://www.facebook.com/seishin.karateklub/media_set?set=a.653853261339880.1073741868.100001456354728&type=1

Szerző: Sensei János | 2014. február 4.