Naptár
Diavetítő

A MediBall a kínai eredetű Tai Chi gyakorlatok körkörös mozdulatain alapuló labdajáték. Annyiban hasonlít pl. a teniszre vagy a tollaslabdára, hogy itt is ütőt használnak, de ebben a játékban a labdát nem vissza kell ütni, hanem egyfajta körkörös mozdulattal el kell kapni, és visszalendíteni. Könnyen megtanulható, és nagyszerű sport minden korosztálynak. Kínában, ahonnan ered, a parkokban látni időseket és fiatalokat egyaránt, akik rendszeresen gyakorolnak, párban és egyedül is.

Játékról:    http://mediball.hu/a-jatekrol.html

MediBall 6 jótékony hatása

  • Fokozza az állóképességet
  • Növeli a hajlékonyságot
  • Javítja a szív- és érrendszeri funkciókat
  • Fájdalomcsökkentő, stressz oldó, nyugtató hatású
  • Javítja a légzést
  • Saját tapasztalat, beindítja a szervezet öngyógyító képességét

 

http://www.mediball.hu/

MediBall bemutató Debrecenben, a II. Nagy Sportágválasztó napján:

A MediBall egy egész testet-lelket megmozgató labdajáték; egyformán edzi a nyakat, vállat, derekat és lábakat, fejleszti a belső és külső világunk érzékelését, az akarat- és szabadságtudatunkat, a kreativitást és a sokoldalú gondolkodást.
Az alapmozdulatok a tai-chi gyakorlatokra épülnek, amelyek köztudottan jótékonyan hatnak az egész lényünkre, mind fizikailag, mind lelkileg. A testben keringő energiákat (chi-t) ezeknek a gyakorlatoknak a segítségével folyamatosan áramoltathatjuk.

Minden stressz, ami a hétköznapjaink során ránk rakódik, manifesztálódik a mozdulatainkban. A Mediball gyakorlása során mozdulataink egyre jobban kinyílnak, mozgásunk veszít a merevségéből, egyre nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá válunk.